Co byste měli vědět o čaji lapacho
Lapacho čaj se vyrábí z kůry stromu Tabebuia impetiginosa, který roste zejména v Brazílii, Paraguayi nebo Argentině. Často se mu přezdívá dle jeho vzhledu „pavoučí strom“. Má dlouholetou historii, a i v současnosti se používá v tradiční medicíně. Čaj, který se z jeho kůry vyrábí, se využívá nejenom k popíjení, ale také jako přírodní léčidlo na nejrůznější obtíže. Dříve se čaj používal zejména k léčbě nachlazení, horeček nebo plísňových onemocnění. Dokonce se věřilo, že je tento čaj schopen léčit rakovinu. Dnes už víme, že lapacho čaj je speciální zejména díky silným protizánětlivým a antioxidačním vlastnostem.
Díky tomu je přírodním prostředkem pro posílení imunity a pro ochranu buněk před volnými radikály. Volné radikály způsobují předčasné stárnutí organismu a také mnoho degenerativních onemocnění. Je známý také proti své protizánětlivé účinky. Kůra stromu obsahuje látky, které mohou zmírnit nepříjemní zánětlivé procesy v našem těle. Používá se také po zlepšení trávení, zejména, pokud máte problémy se žaludkem, jako podráždění nebo bolest po jídle. Lapacho čaj se využívá i v procesu detoxikace. Podporuje totiž přirozené detoxikační procesy našeho těla, což z něj dělá ideální tekutinu pro ty, kteří drží nějaký čas detoxikační kůru.
Jak se lapacho čaj připravuje? Velmi jednoduše. Kůra se vaří v horké vodě po dobu asi 20-30 minut. To je dostatečně dlouhá doba na to, aby se z ní uvolnili všechny aktivní složky. Konečný čaj má lehce nasládlou chuť a tmavou barvu. Dá se pít buď samotný, nebo se kombinuje s různými bylinkami, pro zvětšení léčivých vlastností čaje. Lapacho čaj j fascinující vynikající nápoj, který kombinuje skvělou chuť s ještě lepšími účinky na naše zdraví. Ať už ho pijete pro jeho chuť nebo pro to, aby vám sloužilo zdraví déle, vychutnávejte si každý šálek a nezapomeňte ocenit to, co nám příroda nabízí a dává